Christian Science Evenementen and Lezingen

Kampen, Bijeenkomsten en Ontmoetingen


Kom samen met Christian Scientists uit verschillende landen - hier zijn een aantal mogelijkheden.

Paaskamp 🇬🇧(elk jaar)

Het Paaskamp vindt jaarlijks plaats in Engeland voor het hele gezin (alle leeftijdsgroepen). Accommodatie in caravans, zelfverzorging, spirituele uitwisseling en opwindende activiteiten.


https://www.eastercamp.org.uk/

Prisma 🇩🇪 (elk jaar) - zomerkamp

Prisma biedt verschillende kampen aan, waaronder kinder- en jeugdkampen, evenals gezinscampings. In al deze recreatieve activiteiten legt Prisma speciale nadruk op het creëren van bewuste mogelijkheden om diepere inzichten te verwerven in de goddelijke eigenschappen binnen onszelf en anderen, en om ze van dichtbij te ervaren.


https://prismaev.de

Arc-en-Ciel 🇨🇭zomerkamp (elke 2 jaar, volgende in 2024 - hoofdtalen zijn Engels, Duits en Frans)

Arc-en-Ciel is een tweejaarlijks zomerkamp voor jongvolwassenen van 17 tot 30 jaar, gepassioneerd gericht op het inspireren van vertrouwen in goddelijke liefde en de uniekheid van elk individu. Arc-en-Ciel legt grote nadruk op spiritualiteit, respect en creativiteit en biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder wandelen, zwemmen, dansen, muziek en verrijkende lezingen en workshops. Speciale gasten delen hun ervaringen over verschillende onderwerpen die relevant zijn voor jongeren.


https://arc-en-ciel-camp.ch

Topbijeenkomsten 🌎 - meestal voor volwassenen, soms voor jongeren

Topbijeenkomsten (Summits) bieden mogelijkheden om gelijkgestemde individuen te ontmoeten, nieuwe vriendschappen te sluiten, inspiraties te delen en een dieper begrip te krijgen van de toepasbaarheid van Christian Science in alle aspecten van het leven.


https://www.christianscience.com

Pinkstertreffen 🇩🇪 (elk jaar)

Het Pinkstertreffen is een unieke gelegenheid voor jonge Christian Scientists tussen de 15 en 35 jaar om ervaringen uit te wisselen en samen te komen. Het vindt elk jaar plaats tijdens het Pinksterweekend in een jeugdherberg en biedt een verscheidenheid aan activiteiten. Deze omvatten groepszang, het lezen van de Bijbelles, een kleurrijke avond (talentenjacht), buitenactiviteiten en gezelligheid in de theesalon. Hier worden spirituele gedachten en genezingservaringen gedeeld, en workshops en vraag- en antwoordsessies worden gehouden om het begrip te verdiepen en vragen te beantwoorden.


https://www.pfingsttreffen.net/

(Mini) Focus 🇬🇧(elke 2 of 4 jaar)

Focus biedt recreatieve evenementen aan voor jongeren van 16 tot 40 jaar die hun begrip van Christian Science willen verdiepen. Elke vier jaar vindt het opwindende Focus-evenement plaats in Engeland. Tussendoor zijn er Mini Focus-evenementen die plaatsvinden over een weekend, waarbij de perfecte gelegenheid wordt geboden om liedjes rond het kampvuur te zingen, 's ochtends de Bijbel te bestuderen, en oude en nieuwe vrienden te ontmoeten in een prachtige omgeving.


https://focuscs.org.uk

Kassel Meeting 🇩🇪 (elk jaar) - voor volwassenen

Christian Scientists komen dit jaar samen in Kassel onder het thema: "Kinderen - De spirituele gedachten en vertegenwoordigers van LEVEN, WAARHEID en LIEFDE."

Meer informatie over de Kassel Meeting is te vinden op onze website.


https://christliche-wissenschaft.de

Christian Science lezing

Een hoger, helderder beeld van onszelf - als de gelijkenis van God, oneindige liefde - kan hoop en genezing brengen.


Deze openbare lezing zal uitleggen hoe een duidelijker beeld van onszelf en onze ware spirituele aard ons helpt om genezing te vinden. Het zal ons ook in staat stellen de uitdagingen waarmee we allemaal in ons dagelijks leven worden geconfronteerd, meester te worden. Iedereen is welkom.


Spreker: Lyle Young CSB, Christian Science practitioner en leraar. Lid van de Christian Science Board of Lectureship


Wilt u meer weten over Christian Science en de kracht van het gebed?

Deze YouTube-video door Nate Frederick, CSB, beschrijft de rol van gebed in Christian Science-genezing en introduceert je ook in wat Christian Science is en hoe het ontdekt werd. De lezing werd gesponsord door de 4th Church of Christ, Scientist, Manchester, VK, en de Christian Science Society, Wakefield, VK. (In het Engels, zonder ondertiteling)

Christian Science Vroegere Gebeurtenissen

22

MEI

Christian Science:

Een Beter Beeld Van Uzelf

Christian Science lezing

Een hoger, helderder beeld van onszelf - als de gelijkenis van God, oneindige liefde - kan hoop en genezing brengen.


Deze openbare lezing zal uitleggen hoe een duidelijker beeld van onszelf en onze ware spirituele aard ons helpt om genezing te vinden. Het zal ons ook in staat stellen de uitdagingen waarmee we allemaal in ons dagelijks leven worden geconfronteerd, meester te worden. Iedereen is welkom.


Waar: Drukkerij, Hotel ML, Klokhuisplein 9, 2011 HK Haarlem

Wanneer: zondag 22 mei 2022, 14.00 uur (Deuren open 13.30, consumpties tot 14.00 uur)

Spreker: Lyle Young CSB, Christian Science practitioner en leraar. Lid van de Christian Science Board of Lectureship

23

MAY

Christian Science:

A Clearer View of You

Christian Science Lecture

A higher, clearer view of ourselves—as the likeness of God, infinite Love—can bring hope and healing.


This public talk will explain how a clearer view of ourselves and our true spiritual nature helps us find healing and deal with the challenges we all face in our daily lives. Everyone is welcome.


Where: First Church of Christ, Scientist, Haarlem, Raamsingel 46 Zw, 2012 DV

When: Monday May 23rd 2022, 8pm

Speaker: Lyle Young CSB, Christian Science practitioner and teacher Member of the Christian Science Board of Lectureship

Lezing feedback

Na onze succesvolle reeks lezingen in het Nederlands en Engels door Lyle Young CSB, op 22 en 23 mei 2023, hebben we enkele mooie feedback ontvangen.

Je kunt hierboven een opname van de lezing bekijken (in het Nederlands).


Fijn dat het zo mooi en verdiepend was

— Lid van de CS Kerk in Amsterdam


Hierbij veel dank voor de prachtige dag die ik gisteren met jullie en alle andere Christian Scientists heb ervaren.

Lid van de CS Kerk in Amsterdam


Ik neem verschillende nieuwe ideeën over Christian Science mee naar huis.

Lid van de CS Kerk in Haarlem